ДУНЁНИНГ ТУРЛИ МАМЛАКАТЛАРИДА САФАРБАРЛИК РЕЗЕРВЛАРИНИ ЙИҒИШ ВА ТАЙЁРЛАШНИНГ ХАЛҚАРО ТАЖРИБАСИ (ретроспектив таҳлил) - Саримсаков Санжарбек Абдухалимович (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: Ушбу мақолада Россия Федерацияси, Беларусь, Қозоғистон Республикаси, Хитой Халқ Республикаси, Япония, Буюк Британия, Швейцария, Исроил, мамлакати каби ривожланган давлатларнинг сафарбарлик резервларини жамғариш ва тайёрлашдаги илғор тажрибаси ёритилган ва Ўзбекистон Республикасининг сафарбарлик резервларини жамғариш ва тайёрлаш йўналишдаги кейинги фаолиятини такомиллаштириш бўйича тегишли таклифлар шакллантирилган.