O‘QUVCHILARDA NUTQIY FAOLLIKNI RIVOJLANTIRISHDA INGLIZ TILI FANINING O‘RNI - Murodova Umida Salimovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Anotatsiya. Ushbu maqolada o`quvchilarda nutq faoliyatini rivojlantirishda ingliz tilining o'rni o'rganilgan. Ingliz tilini bilish bugungi o'zaro bog'liq dunyoda hal qiluvchi ahamiyatga ega bo'lib, samarali muloqot va turli akademik va ijtimoiy kontekstlarda faol ishtirok etish imkonini beradi. Topilmalar shuni ko'rsatadiki, ingliz tilini bilish o`quvchilarning nutq faolligini rivojlantirishga sezilarli hissa qo'shadi, ularga o'zlarini samarali ifoda etish va global jamoalarda faol ishtirok etish imkoniyatini beradi.