XIX - XX ASRLARDA AMERIKA JAMIYATIDA “YO’QOTILGAN AVLOD” ATAMASINING KELIB CHIQISHI - Esonboyeva Nafisaxon Madaminjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada XIX-XX asrlarda Amerika jamiyatidagi siyosiy, ijtimoiy o’zgarishlar va uning inson omilida aks etishi tahlil qilinadi. Shuningdek, adabiyot va fanga kirib kelgan avlodlar nomlanishiga oid bir necha atamalarning kelib chiqishi haqida so’z yuritiladi. Maqolada siyosat, jamiyat va insonlar ruhiyatining o’zaro ta’sirlanishi haqida qator olimlar va tarixchilarning fikrlari keltiriladi.