KASB – HUNAR MAKTABLARIDA DARSLARNI TASHKIL ETISHDA MILLIY O’QUV DARTURIGA MOS INTERFAOL O’YINLAR - Ashurova Oftobxon Xoshimovna; Eraliyeva Shirmonoy Nuraliyevna; Muhammadaliyeva Irodaxon G’ayratjonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
O’zbekiston Respublikasi Prezidentining farmoniga 2 muvofiq umumiy o’rta va maktabdan tashqari ta’limni tizimli isloh qilishning ustuvor yo’nalishlarini belgilash, o’sib kelayotgan yosh avlodni ma’naviy – axloqiy va intellektual rivojlanishni sifat jihatidan yangi darajaga ko’tarish, o’quv – tarbiya jarayoniga ta’limninginnovatsion shakllari va usullarini joriy etish maqsadida, O’zbekiston Respublikasining 2030 – yilga kelib PISA xalqaro dasturi reytingida jahonning birinchi 30 ta ilg’or mamlakatlari qatoriga kirishiga erishish hamda xalq ta’limi sifatini baholash sohasidagi xalqaro tadqiqotlarni tashkil etish asosida o’quvchilarning o’qish, matematika va tabiiy yo’nalishdagi Fanlar – biologiya, fizika fanlardan savodxonlik darajasini baholashga yo’naltirilgan ta’lim sifatini baholashning milliy tizimini yaratish vazifalari belgilangan.