ШОЛИДАН МУЛ ХОСИЛ ОЛИШДА ИНТЕНСИВ АГРОТЕХНОЛОГИЯЛАРНИНГ АХАМИЯТИ - Komilov Shoxnazar Davron o'g'li; Bozorboyev Nodirbek Bahodir o'g'li; Ruzimov Bekzod Yo'ldosh o'g'li; Qodirov Baxtiyor Gulmuhammedovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Ушбу маколада шоли навини уруғига биоугитлар билан ишлов бериб, махсус кучатхоналарда парваришлаб,дала тажриба майдонига белгиланган екиш схемалари асосида механизатсия ёрдамида екилганда, кучатларнинг стрес омилларга чидамлилиги илдиз, поя ривожланиши, еупланиш хамда найчалаш фазфлфрида усимликнинг назоратга нисбатан осув давомийлиги 4-5 кунга фаркланишига кулланилаёотган агротехник тадбирларнинг тасири ёритилган.