ТАШИШ ЖАРАЁНИНИ ТАШКИЛ ЭТИШDA ЮКЛАРНИ ТАШИШНИ РЕЖАЛАШТИРИШ - Мирзабекова Умида Нишанбаевна; Изекеева Ширин Кальменовна; Махкамов Одилжон Алимжон ўғли (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: Мақолада юкларни етказиб бериш жараёнида транспорт турларининг асосий кўрсаткичлари таҳлил қилинган ва уларни ҳисоблаш усуллари кўрсатиб берилган. Юкларни етказиб бериш жараёнида узоқ муддат туриб қолишига сабаб бўлувчи омиллар аниқланиб, уларни бартараф этиш бўйича чора-тадбирлар ва таклифлар ишлаб чиқилган. Бундан ташқари, юкларни етказиб бериш жараёни таҳлил қилиниб, мавжуд тизимдаги камчиликларни бартараф этишда транспорт турлари ҳамкорлигини та’минлаш учун барча транспорт турига хизмат қиладиган умумий логистик марказларини қуриш бўйича таклифлар берилган.