TUPROQ DEGRADATSIYASINI XARITALASHTIRISHNING ZAMONAVIY USULINI ISHLAB CHIQISH - Qodirov Odilxon Qobuljon o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tuproq degradatsiyasini masofadan zondlash materiallari asosida baholash kartasini tuzish uslublarini Jizzax viloyati misolida takomillashtirish jarayonlarini oʻrganishga qaratilgan tadqiqot ishlari xususida fikr- mulohazalar keltirib oʻtilgan. Shuningdek, bugungi kunda mamlakatimizda sohani rivojlantirish yoʻlida amalga oshirilayotgan islohotlar hamda sohada mavjud boʻlgan dolzarb muammolar haqida batafsil maʼlumotlar bildirilgan.