LOGISTIKADA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI - Sheraliyev Fazliddin Nizomiddin o‘g‘li; Ashurov Azizbek Ergash o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada axborot texnologiyalarining jahon iqtisodiyotining eng muhim tarmoqlaridan biri bo'lgan logistika sohasiga ta'siri ko'rib chiqiladi. GPS, RFID va shtrix-kodlar kabi texnologiyalar yordamida Real vaqt rejimida tovarlarning harakatini kuzatib borish, etkazib berish muddatlarining aniqligini va logistika operatsiyalarining umumiy samaradorligini oshirish mumkin bo'ldi. Biroq, foyda bilan bir qatorda, axborot texnologiyalari ma'lumotlar xavfsizligi va kiberhujumlar bilan bog'liq muammolar va xavflarni ham keltirib chiqaradi.