MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLANING RIVOJLANISHIDA SYUJETLI ROLLI O’YINLAR VA DRAMMALASHTIRISH MARKAZINING AHAMIYATI - Ortiqova Gulshan Toshpo'latovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada syujetli-rolli, sahnalashtirish o’yinlarining maktabgacha yoshdagi bola rivojlanishidagi o’rni va ahamiyati keng yoritilgan. Maktabgacha ta’lim tashkilotlaridagi guruhlarda mavjud bo’lgan “Syujеtli - rolli o`yinlar va sahnalashtirish” markazining vazifazi hamda ushbu markazni jihozlash bo’yicha metodik tavsiyalar berilgan. Fikrlar maktabgacha ta’lim tashkilotining Davlat o’quv dasturiga asoslangan holda xulosalangan.