BOBUR IJODIDA VATAN SOG‘INCHI - Ko‘palova Mahfuza (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Ulugʻ bobokalonimiz Zahiriddin Muhammad Bobur haqida soʻz borar ekan, shoirning mumtoz sheʼriyatimizda yangicha ruh – Vatan va unga boʻlgan ishq ulugʻvorligi yoʻgʻrilgan sheʼrlari diqqatga sazovordir. Darhaqiqat, Bobur ijodiga nazar tashlar ekanmiz, koʻpgina sheʼrlari hasbi hol mazmunida boʻlib, mavzu jihatdan vatan va unga boʻlgan sogʻinch asosiy oʻringa chiqadi. Zero, vatandan ayrolik, vataniga hukmdor boʻlolmagani shoir nazdida oʻz “xato”laridan biri ekanligini yozadi.