ПРОФИЛАКТИКА ИНСПЕКТОРИНИНГ МАЪМУРИЙ МАЖБУРЛОВ ЧОРАЛАРИНИ ҚЎЛЛАШДАГИ ВАКОЛАТИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Бегназаров Темурбек Тулқин ўғли (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Мустақиллик йилларида Ички ишлар органлари хизматининг роли анча ўсди, бу соҳадаги қонунчилик такомиллашиб, халқаро талабларга жавоб бера оладиган даражага чиқди, самарали Ички ишлар органлари хизмати фаолияти учун зарур ҳуқуқий база яратилди. Ички ишлар органлари назоратини олиб бориш ҳамда расмийлаштирувини амалга ошириш такомиллаштирилди, профилактика инспекторларининг маъмурий мажбурлов чораларини амалга оширишнинг янги технологияларини жорий қилиш, уларни ўз вақтида ва тўғри бажарилишини таъминлаш, уларнинг сифат кўрсаткичларни ўсишига олиб келди.