AYOLLARNING REPRODUKTIV TIZIMINI RIVOJLANISHIDAGI NUQSONLAR - Qaxxorova Muazzamxon O’ktamjonovna; Yo’ldasheva Dildoraxon O’ktamjon qizi; Umarova Dilshoda Qodiraliyevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ayollarning reproduktiv tizimini rivojlanishidagi anomaliyalar bolaning intrauterin shakllanishi vaqtida yuzaga keladi. Kamdan kam - tug'ruqdan keyingi davrda. Jinsiy organlarning rivojlanishidagi anomaliyaning sababi ham tashqi teratogen omillarning, ham ichki organizmning onaning tanasining patologiyasiga ta'sir qilishi mumkin