YO‘LOVCHILARNI SHAHARLARARO TASHISHNI TASHKIL ETISHDA SAMARALI TEXNOLOGIYALARNI ISHLAB CHIQISH - Umbarov Ibrohim Amonovich; Abdimurot Uroqovich Kuziyev; Mirzayev Alisherjon Shamsutdin o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqot ishida transport sohasining yo‘lovchilarga ko‘rsatayotgan barcha ishlab chiqarish samaradorligi ta’siri oʻrganildi, uni oshirish ortiqcha vaqtlarni kamaytirish yuzasidan fikir yuritildi, xususan, buyurtma qilish, tashish, va transport vositalari kabi tovar harakatining muhim elementlariga bogʻliq masalalari koʻrib chiqildi. Transport sohasida duch kelayotgan muamolar tahlil etildi. Yo‘lovchilarni shaharlararo tashishda yangi texnologiyalardan foydalanish va ularni samaradorligini oshirish boʻyicha takliflar berildi.