SAID AHMAD HAJVIYOTINING ADABIY JARAYONDAGI O’RNI - Tolibjonova Maftuna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
O‘zbekiston Qahramoni, O‘zbekiston xalq yozuvchisi Said Ahmadning hikoyalari, komediya va miniatyuralari xalqimiz qalbidan mustakam o‘rin egallagan. Nafaqat xalqimiz qalbidan joy olgan, balki bu noyob asarlar adabiyotimiz xazinasini ham yetarlicha boyitadi. Said Ahmadning tanqidchi N.V.Vladimirova bilan bo‘lgan suhbati davomida u o‘ziga ustoz deb bilgan ijodkorlar haqida so‘z yuritganini ko‘rishimiz mumkin. “Abdulla Qodiriy, G‘afur G‘ulom,Abdulla Qahhor hikoyalari o‘zbek hikoyasining taraqqiy etishida haqiqatan juda katta xizmat qildi. Abdulla Qodiriyning ayniqsa,G‘afur G‘ulomning 30-yillarda yozgan hikoyalari menda katta taassurot qoldirgan. Shu hikoyalarning ko‘plarini hozirgacha yoddan bilaman. Keyinchalik o‘zbek hikoyachiligiga hozirgi zamon rus hikoyachiligi bilan tenglashib keladigan darajada ixchamlik va fikrning tiniqligini olib kirgan.