DAVLAT XARIDLARI SOXASIDAGI KORRUPSIYAVIY JINOYATLARNING OLDINI OLISH CHORALARI (TEZIS) - Sodiqov Shahzod Bobosherovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Anotatsiya: Barchamizga ma’lumki, tarixan korrupsiya illati mamlakatlar rivojlanishi kuchli taraqqiy etishiga salbiy ta’sir o’tkazib kelgan. O’zbekiston Respublikasi Prezidenti Sh.Mirziyoev ham ta’kidlab o’tganidek, “Korrupsiyaning oldini olmasak, haqiqiy ishbilarmonlik va investisiya muhitini yaratib bo’lmaydi, umuman, jamiyatning birorta tarmog’i rivojlanmaydi” 1 . Haqiqatdan ham, korrupsiyaviy jinoyatlar davlatning rivojlanishiga to’sqinlik qiladi, shuningdek xalqning davlat organlariga nisbatan ishonchini susaytiradi 2 .