IRRATSIONAL TENGLAMALAR - Rejabova Gulnoza Yuldashevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola irratsional tenglamalarning maftunkor dunyosiga kirib boradi, ularning nozik tomonlarini o'rganadi va ushbu matematik mavjudotlarning sirli tabiatiga oydinlik kiritadi. Irratsional sonlarning xususiyatlarini va ularning ildizlarini o'rganish orqali biz o'quvchilarga irratsional tenglamalar va ularning turli sohalardagi ahamiyati to'g'risida har tomonlama tushuncha berishni maqsad qilganmiz.