ИЧКИ ИШЛАР ОРГАНЛАРИДА ЮРИДИК ТАЪМИНЛАШ БЎЛИНМАЛАРИ ТИЗИМИ, ВАЗИФАЛАРИ ВА ФАОЛИЯТ ЙЎНАЛИШЛАРИ - Abdumuxtorov Dilmurod Elmurod o’g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Кириш. Республикамизда халқ манфаатларига хизмат кўрсатувчи давлат органларининг фаолиятини тубдан такомиллаштириш, аҳолининг давлат органлари ва уларнинг ходимларига ишончини орттириш, мамлакат ривожи учун амалга оширилаётган хар бир ислохотнинг самарасини оширишга эришиш, ривожланган давлатлар қаторида юридик хизматларнинг роли ва жавобгарлигини янада ошириш ва юридик хизматлардан фойдаланиш жараёнини тубдан такомиллаштириш ишларига алохида эътибор берилмоқда. Шунингдек, Мамлакатимизда ички ишлар органлари тизимини такомиллаштириш, уларнинг қуйи бўғинларини аҳолига янада яқинлаштирган ҳолда мустаҳкамлаш, барча даражадаги тузилмаларнинг вазифалари ва функцияларини аниқ белгилаш, замонавий хавф-хатарларни ҳисобга олган ҳолда куч ва воситаларни оқилона тақсимлашга қаратилган кенг қамровли ишлар амалга оширилмоқда.