AMONAVIY TA’LIM JARAYONLARIDA SUN’IY INTELLEKTNING O’RNI - To’g’izboyev F.U.; Fayziyev V.O. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellektning ((SI)) zamonaviy ta’lim jarayonlaridagi roli haqida so’z boradi. Unda taʼlimni oʻzgartirishda sunʼiy intellektning afzalliklari va salohiyati, jumladan, shaxsiylashtirilgan taʼlim, aqlli repetitorlik, avtomatlashtirilgan baholash, moslashuvchan kontent va maʼlumotlar tahlili muhokama qilinadi. Maqolada, shuningdek, ta’limda (SI) bilan bog’liq muammolar va mulohazalar ko’rib chiqiladi.