КЎЧМАС МУЛКНИНГ ЎЗИГА ХОС ОБЪЕКТИ СИФАТИДА УЙ ЖОЙНИНГ ҲУҚУҚИЙ РЕЖИМИ - Йўлчиев Отабек (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: Ушбу мақола кўчмас мулкка бўлган ҳуқуқларни давлат руйҳатидан ўтказиш ва уни такомиллаштириш масалаларига бағишланган бўлиб хусусан, бунда кўчмас мулкнинг ўзига хос обекти бўлган уй-жой бўлган ҳуқуқларни давлат рўйхатидан ўтказиш соҳасидаги муносабатларни тартибга солиш каби масалалар шунингдек, уй-жойни давлат руйҳатидан ўтказиш тартиби ва расмийлаштирилиши,уй жойдан фойдаланиш тартибини белгилашда учрайдиган мавжуд муаммолар очиб берилган.