DZYU-DO SPORT TURIDA DASTUR-NORMATIV ASOSLARI - Matnazarov Asadbek G’ayratjon o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annototsiya. Dzyudo – O’zbekistondagi eng mashhur sport turlaridan biri. Dzyudoning boshqa sport turlaridan ajralib turadigan xususiyatlari quyidagilardan iborat: mashq hajmi, foydalaniladigan jihozlar va musobaqa qoidalari. Sport turi sifatida dzyudo o'zining sport intizomini - bir yoki bir necha turdagi musobaqalarni (musobaqa dasturlarini) o'z ichiga olgan tarkibiy qismlarni ajratib turadi .