YOSH DZYUDOCHLAR UCHUN TA’LIM OLISH - Matnazarov Asadbek G’ayratjon o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annototsiya. Dzyudo bo'yicha murabbiydan yuqori darajadagi tashkiliy va muloqot qobiliyatlarini namoyish etishni talab qiladi. Zamonaviy ijtimoiy sharoitda bolalarni dzyudo mashg'ulotlari uchun boshlang'ich tayyorgarlik guruhlariga jalb qilish bir qator omillar bilan murakkablashadi: sport mashg'ulotlariga qiziqishning pasayishi; dzyudoga (10 yosh) bolalarni jalb qilish yoshi yakkakurashning boshqa turlariga, potentsial qobiliyatli bolalarni turli bo'limlarga “tarqatib yuboradigan” jamoaviy sport turlariga ro'yxatga olish davriga to'g'ri keladi; bolalarning muhim qismining sog'lig'ining past darajasi ularga dzyudo va boshqalar bilan shug'ullanishga imkon bermaydi.