BOSHLANG’ICH TA’LIM O’QUVCHILARINING NUTQIY MADANIYATINI VA NUTQIY MULOQOTINI TAKOMILLASHTIRISH - Suyunova Marjona Akbar qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Boshlang’ich ta’lim o‘quvchilarning til birliklari yuzasidan muhim tushunchalar tizimini o‘zlashtirishlari, nutqqa, o‘qishga, yozishga oid ko‘nikma va malakalarni egallashlari muhim ahamiyatga ega. Ma’lumki O‘zbеkiston Rеspublikasining “Ta’lim to‘g‘risida”gi qonunida, “Boshlang‘ich ta’lim umumiy o‘rta ta’lim olish uchun zarur bo‘lgan savodxonlik, bilim va ko‘nikma asoslarini, nutqiy rivojlanishini shakllantirishga qaratilgan” deb o’tilgan. Ushbu ilmiy maqola bolalarning nutqiy madaniyatini takomillashtirish xususidagi ilmiy ma’lumotlar keltirilgan.