A.M.BUTLEROV NING HAYOTI VA FAOLIYATI - Hoʻsinova Dilafroʻz (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Mashhur kimyogar A.M.ning hayoti va ilmiy yutuqlarining qisqacha tavsifi. Butlerov. Uning mashg'ulot yillari va kashfiyot yo'lidagi ilk qadamlari. Kimyoviy tuzilish nazariyasining rivojlanishi va ahamiyati. Butlerov hayotining Peterburg davridagi jamoat faoliyati.