ТЕРГОВ ОРГАНЛАРИ ФАОЛИЯТИДА АЙБСИЗЛИК ПРЕЗУМПЦИЯСИНИНГ АҲАМИЯТИ - Неъматов Азизбек Ғолибжон ўғли; Хасанов Анвар Шухрат ўғли (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация. Мақолада долзарб муаммолардан бири бўлган айбсизлик презумпцияси соҳа олимларининг фикрлари асосида таҳлил қилинган, уларнинг тушунчаси, мазмун-моҳияти, шунингдек халқаро нормалар таснифлари ўрганилган. Айбсизлик презумпцияси тушунчаси масаласига алоҳида эътибор қаратилган. Мақоланинг хулоса қисмида хозирги вақтда айбсизлик презумпцияси жамият ҳаётида муҳим аҳамият касб этиши ёритилган.