YANGI O’ZBEKISTON JAMIYATIDA TA’LIM TIZIMINING TAKOMILLASHUVI - Abidova Mahbuba Turg'unovna; Fozilova Feruza Kamildjanovna; Sadikova Dildora Shukurullayevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Mamlakatimizda ta'lim tizimini takomillashtirish va ta'lim sifatini oshirish yo'lida bir qancha ishlar amalga oshirilmoqda. Mamlakatimiz hayotida yuz berayotgan siyosiy, ijtimoiy iqtisodiy va madaniy o'zgarishlar, shubhasiz, oliy va o’rta maxsus ta'lim muassasalari faoliyatiga ham o'z ta’sirini o'tkazmoqda. Endilikda oliy va o’rta maxsus ta'lim muassasalarining vazifasi bo'lajak mutaxasislarga faqat bilim berish emas, balki ularning shaxsini shakllantirish, ularni ma’lim bir kasb-hunargaga yo’naltirish orqali, amaliy va kasbiy ko'nikmalarni, malakalarini shakllantirish, ijodiy va mustaqil fikrlashga o'rgatish, ularda kreativlik qobiliyatlarni shakllantirish ham kiradi.