AYOLLARDA KASBIY MOSLASHUVNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLARI - Makhkamova Dilfuza Bakhtiyarovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Moslashuv - bu tizimlarning tashqi va ichki muhit ta’sirini aks ettirishning maxsus shakli boʻlib, ular bilan dinamik muvozanatni oʻrnatish tendensiyasidan iborat. Moslashuv murakkab va koʻp qirrali hodisa sifatida uni koʻrib chiqishga turli yondashuvlar asosidagi konseptual asosning mazmuniga ma’lum talablarni qoʻyadi. Ayollarda esa kasbiy moslashuv moslashish jarayoning bir turi sifatida muhim ahamiyatga ega. Karyeradagi oʻsishda kasbiy moslashuvning roli shaxsning kasbiy ustuvor orientatsiyalari amalga oshishiga xizmat qiladi. Maqolada ayollardagi kasbiy moslashuvning psixologik omillari haqida soʻz boradi.