TERMINLARNING TIL XUSUSIYATLARI - Dadaboyeva Guzal Akbarjonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Tibbiyotda atamalar tushunchasi ancha yillar avval ko‘plab olimlar tomonidan o‘rganib kelingan. Xususan, butun dunyoga tanilgan faylasuf, tabobat ilmiga katta hissa qo‘shgan olim Abu Ali Ibn Sino asarlarida tibbiy terminlarning ilk shaklini uchratish mumkin. Shunday qilib ushbu maqola atamalar va ularning tilni o‘qitishdagi nazariy va uslubiy jihatlari haqida ma’lumot berib, uning leksik va semantik tuzilishini ham ta’kidlab o‘tadi. Ayniqsa, tibbiyot sohasida, atamalar tibbiyotning asosiy bo‘limlaridan biri hisoblanadi. Chunki har bir termin o‘z ichida etimologik, leksik, semantik funkiyalarni tashkil qiladi va tibbiyotga doir atamalarda kasallik nomlanishi o‘z tarixiga egadir. Ular talaba ongida nafaqat yozma va balki og‘zaki nutq shakllanishida ham muhim ahamiyatga egadir. Shunday qilib, ushbu maqola tibbiyot talabalarida kommunikativ kompetentsiyaning shakllanishida terminologiyalarning o‘rni va ahamiyatini namoyish etadi.