BOSHLANG‘ICH SINFLARNING RUS TILI FANIDAN LUG‘AT BOYLIGINI OSHIRISHDA NOAN’ANAVIY METODLARDAN FOYDALANISHNING SAMARALARI - Mustanova Shoxsanam Rustamovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola rus tilini o'rganayotgan boshlang'ich sinf o'quvchilarining lug'at boyligini oshirishda noan'anaviy usullarning samaradorligini o'rganadi. Tadqiqot turli xil texnikalarni o'rganadi, natijalarini taqdim etadi va ularning o'qituvchilar va o'quv dasturlari dizaynerlari uchun ta'sirini muhokama qiladi. Hikoyalash, rol o'ynash, ko'p hissiy yondashuvlar, o'quv dasturlararo integratsiya va texnologiya asosida o'rganishni o'z ichiga olgan holda, ushbu tadqiqot so'z boyligini oshirish va yosh o'quvchilar o'rtasida motivatsiya va faollikni rivojlantirish uchun noan'anaviy usullarning imkoniyatlarini ta'kidlaydi.