DORIVOR AMARANTNING (AMARANTHUS) “XARKOVSKIY-1” NAVI NING DORIVORLIGI, TIBBIYOTDA ISHLATILISHI - Turaqulova Surayyo Sulaymon qizi; Jumayev Shuhrat Maqsadovich+ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada dorivor Amarant(Amaranthus) “Xarkovskiy-1” navi ning dorivorligi, tibbiyotda ishlatilishi. Surxondaryo viloyati Bandixon tumanida tajriba uchun ekilgan Amarant tarkibi haqida ma’lumotlar keltirilgan.Oziq-ovqat maxsulotlari sifatida sanoatida urug’idan foydalanish.