КЛАССИК КИНЕМАТИКАНИ ЎҚИТИШ МЕТОДИКАСИ - Махкамова Намунахон Хурсанбек қизи (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Жисмлар ва уларнинг бўлакларини ўзаро жойлашишини вақт ўтиши билан ўзгаришидан иборат бўлган механик харакат, материя харакатининг формуларидан биридир. Кинематика жисмларнинг харакатини уларни вужудга келтирувчи сабабисиз урганади. Жисмнинг харакатини ифодалаш учун вақтнинг хар бир моментини, фазодаги холатини ва жисмнинг тезлигини кўрсатиш керак.