QADIMGI YUNONISTON MADANIYATI - Avazova Xiromon Toxirjonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola falsafa, san'at, arxitektura, demokratiya, sport, mifologiya va teatr kabi turli jihatlarni o'rganib, Qadimgi Yunonistonning ajoyib va ​​mustahkam madaniyatini o'rganadi. U qadimgi yunon madaniyatining zamonaviy dunyoga doimiy ta'siri va G'arb sivilizatsiyasini shakllantirishdagi ahamiyatini ta'kidlaydi.