JINSIY A’ZOLAR PROLAPSI RETSIDIVI VA ASORATINI XIRURGIK DAVOLASHNI TAKOMILLASHTIRISH - Negmadjanov Baxodur Boltayevich; Shavkatov Xasan Shavkatovich; Zoirova Nilufar Asliddin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Makolada turli xil ayollar jinsiy a’zolari prolapsining takrorlanishi bilan utkazilgan jarrolik amaliyotlari talil kilingan. Tekshiruvimiz ostida ayollarimizda uchragan jinsiy a’zolar prolapsi bilan 53 ta bemor bulib ularning yoshi urtacha 45dan 65 yoshgacha. Xamma bemorlarimizga barcha tekshirish usullari utkazildi yani umumiy klinik-labarator va ginekologik tekshirishlar. Birlamchi jinsiy a’zolar prolapsi bilan utkazilgan jarroxlik amaliyotlari urganildi va taxlil kilindi.