TANK O‘T OTISHNI BOSHQARISH TIZIMINING RIVOJLANISH TARIXI - Abdullaev Umarbek Ibragimovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Xozirgi zamon jangovar mashinalarini o‘t ochish boshqarish tizimisiz tasavvur qilib bo‘lmaydi. Yaratilish ikkinchi jahon urushi davriga to‘g‘ri keladigan tankning o‘t ochishni boshqarish tizimi xozirgi kunga qadar o‘zining bir necha rivojlanish bosqichlarni boshdan kechirdi. Tanklarning o‘t ochishni boshqarish tizimi uning jangovar qobiliyatini belgilaydigan muhim omillaridan biri hisoblanadi.