HOMILADOR AYOLLARDA SIYDIK YO’LI KASALLIKLARI - Raximboyeva Moxira Shavkat qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Anotatsiya. Ushbu maqola homiladorlik paytida siydik yo'llari kasalliklarining tarqalishi, xavf omillari va boshqaruvini o'rganadi. Biz ushbu muhim sog'liqni saqlash tashvishining turli jihatlari haqida tushuncha berish uchun mavjud adabiyotlarni batafsil ko'rib chiqdik. Profilaktika va davolashning muammolari va samarali strategiyalarini tushunib, sog'liqni saqlash mutaxassislari kelajakdagi onalar va ularning chaqaloqlari uchun sog'lom natijalarni ta'minlashi mumkin