ЭМОЦИОНАЛ ҲОЛАТЛАР ВА УЛАРНИНГ СПОРТЧИЛАРДА АКС ЕТИШ МАЗМУНИ - Шарипова Шахзода Соҳиб қизи (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Кириш. Юртимизда жисмоний тарбия ва спортнинг оммавийлигини ошириш, миллий ўйинларни қайта тиклаш, соғлом турмуш тарзини шакллантириш, иқтидорли спортчиларни тайёрлаш ва уларнинг маҳоратини оширишда охирги йилларда кенг кўламли ишлар амалга оширилмоқда. Барчамизга маълумки, мамлакатимизда жисмоний тарбия ва спортни қўллаб-қувватлаш тизимини самарали шакллантириш, замонавий спорт инфратузилмасини яратиш, мамлакатнинг халқаро спорт майдонларида муносиб иштирок этишини таъминлаш борасида тегишли чора-тадбирлар амалга оширилмоқда. Мамлакатимизда ёшларнинг жисмоний ва руҳий уйғунликда камолотини, уларда психик барқарорлик ва иродавий сифатларни таркиб топтиришда спорт ва жисмоний тарбия, спорт мактаблари ва тўгараклари фаолиятини ошириш орқали таъминлашга алоҳида эътибор қаратилмоқда.