OʻZBEK ADABIYOTIDA OBRAZLAR TIZIMI - Norsafarova Nilufar (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Ushbu maqolada oʻzbek adabiyotidagi obrazlar tizimi, ularning turlari va kategoriyalari, uning tor va keng maʼnolari haqida soʻz yuritiladi. Obrazlarga yuklangan maʼno-mazmun, mohiyat, vazifalar oʻzbek adabiyotidan Oʻlmas Umarbekovning "Qiyomat qarz" hamda jahon adabiyotidan Jek Londonning "Hayotga muhabbat" asarlari orqali ochib beriladi.