КЕМИРУВЧИ ЗАРАРКУНАНДАЛАРГА БИОЛОГИК КУРАШ ЧОРАЛАРИ - Tolibjonov Oxunjon Odiljon o‘g‘li; Ibroximov Burxonjon To‘lqinjon o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya Ushbu maqolada bugungi kunda Paxta dalalarida tarqalgan Ғўза тунлами (Heliothis ormigera hb) va Кузги тунлам-Agrotis segetum. Den et schiff, paxta dalalariga juda kata zarar keltirib kelmoqda ushbu zararkunandaga dexqonlar qancha qarshi kurashmasin bu zararkunandalarning zarari kamaymayapti manashunday muammolarning yechimini ushbu maqolada kemiruvchi zararkunandalarning rivojlanishi, tarqalishini, zarar mezoni va unga qarshi biologik kurashish choralari bilan tanishib olasiz.