TIJORAT BANKLARIDA VALYUTA OPERATSIYALARI HISOBI VA AUDITNI TAKOMILLASHTIRISH - Ilhom Ashirboyev Iskandar O’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Mazkur maqola banklarda buxgalteriya hisobini tashkil etish asoslari, hujjatlashtirish, xujjatlar aylanishi va bank nazorati, Bosh va yordamchi kitob kitoblar bo’yicha sintetik va analitik hisob, naqd pulsiz hisob-kitoblarning rasmiylashtirilishi va hisobi, qimmatli qog’ozlar bo’yicha operatsiyalarning rasmiylashtirilishi va hisobi, banklararo hisob-kitoblarning hisobi va rasmiylashtirilish, qisqa muddatli kredit operatsiyalarining rasmiylashtirilishi va hisobini; - talaba kassa operatsiyalarini rasmiylashtirish va hisobga olish, bank ichki operatsiyalari, daromadlar va xarajatlarning rasmiylashtirilishi va hisobi, tijorat banklarining moliyaviy hisobotlari to’g’risida; - talaba tijorat banklarining yangi hisobvaraqlar rejasi bo’yicha hisob va buxgalteriya o’kazmalarini jahon andozalari asosida bajarilishini, tijorat banklarining buxgalteriya hisobini amalga oshirishda qo’llaniladigan hujjatlarning rasmiylashtirilishi va hujjatlarning aylanishi, tijorat banklarining moliyaviy hisobotlari bo’yicha tasavvur va malakaga ega bo’ladi. “Banklarda buxgalteriya hisobi” fanini o’qitishda pedagogik texnologiyalarni qo’llagan holda dars o’tish ko’zda tutilgan. Bulardan: muammoli vaziyatlarni echish, masala-mashqlar, bahs-munozara usullari, testlar va h.k.[1]