JAMIYATDA GENDER TENGLIGI TUSHUNCHASINI KAMOL TOPTIRISHNING ILMIY ASOSLARI - Xamdamova Nilufar Toshpulot qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada amalga oshirilayotgan demokratik islohotlarda ayollarning bevosita ishtiroki zarurligi va katta ahamiyatga molik ekanligi eʼtirof etilgan. Jamiyatning turli sohalarida: maʼnaviy, ijtimoiy-maishiy muammolarni hal qilishda xotin-qizlarning faolligini oshirish, davlat tomonidan, ularning faol bo‘lishlari uchun shart-sharoit hamda imkoniyatlarni yanada takomillashtirish masalalari yoritilgan. Yangilanayotgan O‘zbekistonning ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlarda balki siyosiy jarayonlarda ham xotin -qizlar faolligi masalasi bilan bog‘liq dolzarb muammolar tahlil qilingan.