BOSHLANG’ICH TAʼLIMDA BOSHQOTIRMALARNING AHAMIYATI - Mansurova Sabina Fuzaylovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola jumboqlarning boshlang'ich ta'limdagi muhim rolini o'rganib, ularning kognitiv rivojlanish, muammolarni hal qilish qobiliyatlari va umumiy akademik ko'rsatkichlarga ta'sirini ta'kidlaydi. Keng qamrovli adabiyotlarni tahlil qilish orqali maqola ushbu mavzu bo'yicha mavjud tadqiqotlarni o'rganib chiqadi va jumboqlarni boshlang'ich ta'limga kiritishning ijobiy ta'sirini isbotlaydi. Maqola boshlang'ich ta'limda jumboq uchun qulay o'quv muhitini yaratish muhimligini ta'kidlab, o'qituvchilar va siyosatchilar uchun takliflar beradi.