JAHON ADABIYOTI DURDONALARI - Jo'rayeva Nargiza Tilovmurodovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola jahon adabiyotining boy gobelenlariga chuqur kirib boradi, madaniyat va avlodlar davomida kitobxonlarni o'ziga jalb qilgan doimiy durdonalarni o'rganadi. Keng qamrovli tahlil orqali maqola adabiy gigantlar tomonidan vaqt sinovidan o'tgan asarlarni yaratish usullarini yoritishga qaratilgan. Tadqiqot epik she'riyatdan tortib zamonaviy romanlargacha bo'lgan keng janrlarni qamrab oladi va bu durdonalarni umuminsoniy tajriba bilan bog'laydigan iplarni ochib beradi.