YUSUF XOS HOJIB - ULUG’ DONISHMAND - Jo'rayeva Nargiza Tilovmurodovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Yusuf Xos Hojib hayoti va ijodi,“Qutadg‘u bilig” dostoni mintaqa adabiyoti shakllanishining birinchi bosqichida turkiy tilda yaratilgan islom ma’naviyatining badiiy-falsafiy, ijtimoiy-axloqiy to‘plami ekanligini hamda asarning mazmun va mohiyati haqida ma'lumotlar berilgan.