SIRDARYO VILOYATIDA ICHKI TURIZM HOLATI VA UNI RIVOJLANTIRISH OMILLARI - Xolmurodova Shahnoza G‘anisher qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Ushbu tadqiqotda mamalakatimiz, xususan Sirdaryo viloyatida ichki turizm salohiyatiga tavsifi berilgan bo‘lib, viloyatning ichki turizm obyektlari va yillar davomida tashrif buyurgan turistlar soni tahlil qilingan. Shu bilan birgalikda, ichki turizm salohiyatini bu turdagi turizm xizmatlaridan foydalanish imkoniyatlari ochib berilgan. Tadqiqotni amalga oshirish uchun Sirdaryo viloyatining hokimligi turizm va madaniy me’ros bo‘limidan olingan ma’lumotlar asosida amalga oshirildi. Hokimlikdan olingan ma’lumotlar asosida jadval tuzildi va kelgusi yillarda kutilayotgan turistlar soni prognoz qilindi. Yig‘ilgan ma’lumotlar asosida ichki turizmning mamlakat iqtisodiyotining rivojlanishi va mamlakatimiz turizm salohiyatini rivojlantirish uchun eng muhim omillardan biri ekanligiga xulosa qilindi.