YOSHLAR MA’NAVIYATINI SHAKLANTIRISH MASALALARI - Boymurzayev Isomiddin Azizbek o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Ma’naviyat masalasi har bir jamiyatda asosiy o‘rinda turishi lozim. Hayot haqiqati shuni ko‘rsatdiki, har qanday taraqqiyot asosida ma’naviyat yotadi. Har qanday tanazzul asosida ma’naviyatsizlik yotadi. O‘zbekiston Respublikasining Birinchi Prezidenti Islom Karimov ta’kidlaganlaridek: “Biz ko‘p yillar davomida ma’rifat va ma’naviyatga noto‘g‘ri munosabatda bo‘ldik. Unga sarflangan mablag‘lar doim boshqa sohalardagidan kam bo‘ldi. Natijada biz bu masalada o‘rqada qolib ketdik”. Darhaqiqat, o‘tgan asr davomida bir qancha sohalarga mablag‘ ajratildi, lekin ma’naviy-ma’rifiy masalaga yetarlicha e’tibor berilmadi.