AMALIYOTCHI PSIXOLOGNING JAMOADAGI FAOLIYATI - Akbaraliyeva Asilaxon Tojiddinovna; Zabixullayeva Vasilabonu (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya; Shaxs psixologik salomatligining psixogigenik asosining asil sababi hozirda bolalarning turli xil bosh miyya funksiyasining psixologik va gegenik tarafdan yondashgan holda oldini olish va sabablarini o`rganishdan iborat hisoblanadi bevosita bolalarga to`g`ridan tog`ri bosh miyyasiga tasir ko`rsatadigan omillarning oldinish olishdan iborat Inson sog`lig`iga tasir qiluvchi omillarning turli sabablarini o`rganish va unga yechim topish psixologik tomonlama va kilinik tomonlama ham yondashish mumkun .Ayniqsa hozirgi paytda insoning eng ko`p bosh miyya funksiyasiga tasir etuvchi omillari ko`pligi sabab psixologik yondashish qulayroq hisoblanadi.