MULTIMEDIYA VOSITALARNI DARS JARAYONIDA QO’LLASH - Ibrohimjonova Sarvinozxon Dilshodbek Qizi; Aldashev Ilhomjon To’xtaboyevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Ushbu maqolada hozirgi paytga kelib, u bir necha evolyutsion bosqichlarni bosib o’tdi, ulardan har birining almashinuvi asosan fan-texnika rivojlanishi, axborotni qayta ishlashning yangi texnik vositalari paydo bo’lishi bilan belgilanadi. Hozirgi jamiyatda axborotni qayta ishlash texnologiyalarining asosiy texnik vositasi bo’lib shaxsiy kompyuter xizmat qilyapti, u texnologik jarayonlar konsepsiyasini ko’rish va undan foydalanishga ham, sernatija axborot tizimiga ham muhim ta’sir ko’rsatadi. Shaxsiy kompyuterning axborot sohasiga tadbiq etilishi va aloqaning telekommunikatsiya vositalarida qo’lla-nilishi axborot texnologiyalari rivojlanishida, buning natijasida “yangi”, “kompyuterli”, yoki “zamonaviy” sinonimlaridan birini qo’shish hisobiga nomining o’zgarishida yangi bosqichni belgilab berdi.[1]