SAMARQAND VILOYATI DEHQON BOZORLARIDA SOTILAYOTGAN ASALNING DIASTOZA FERMENTI MIQDORINI SOLISHTIRISH - Muxammadjonov D.M.; Muxanov M.M; Ibragimov F.B; Suyunov R.U; Isxakova M.E. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Samarqand viloyati dehqon bozorlarida sotilayotgan asalning tarkibidagi diastoza fermenti faolligini aniqlash boʻyicha oʻtkazilgan laboratoriya tekshirish ishlaridan olingan natijalar bayon etilgan. Laboratoriya tekshirish ishlari Samarqand davlat veterinariya meditsinasi, chorvachilik va biotexnologiyalar universiteti “Veterinariya diagnostikasi va oziq-ovqat xavfsizligi” fakulteti “Veterinariya sanitariya ekspertizasi va gigiyena” kafedrasining veterinariya sanitariya ekspertiza laboratoriyasida Samarqand viloyati Jomboy tumani dehqon bozori, Oqdaryo tumani dehqon bozori va Samarqand shahri Damariq dehqon bozorlaridan keltirilgan asal namunalari misolida diastoza fermentining faollik koʻrsatgichini sifat va miqdor usulida tekshirish ilmiy-tadqiqot natijalari asal eritmasiga yod eritmasi tomizilgandan keyin asalnamunalardagi kraxmalning reaksiya koʻrsatishi yaʼni parchalanishi asosida oʻz aksini topgan.