FE'L MAYLLARI. TOʻLIQSIZ FE'LLAR. FE'L ZAMONLARI VA ULARNING TURLARI. FE'LNING YASALISHI. - Abdumalikova Shahnoza (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
O’zbek tilida fe’l mayllari masalasi ancha keng o’rganilgan va bu haqida qator ishlar e’lon qilingan. Shunga qaramasdan bu sohada hali o’z ifodasini topmagan masalalar ham oz emas. Jumladan, boshqa davlatlarda yashayotgan o’zbeklar tilida fe’lning mayl turlari va ularning nomlanishi masalasida tilshunoslarning biror tadqiqot qilganligini kuzatilmaydi. Ushbu maqolada shu haqida ayrim masalalarga to’xtalib o’tamiz