“SMART SCHOOL” AXBOROT TIZIMIDA SUN’IY TAFAKKUR METODLARIDAN NORAVSHAN MANTIQ NAZARIYASINI QO’LLAGAN HOLDA О‘QUVCHILARNING JISMONIY FAOLLIGINI BAHOLASH MEZONLARI. - Masharipov S.A; Raximova L.S (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktablarda bolalarning jismoniy hamda antropometrik ko’rsatkichlarini yig’ish, monitoring qilish va taxlil natijalari asosida o’quvchiga individual tarzda mashqlarni tanlab berish muammolari va unga taklif etilgan yechimlar haqda so’z boradi. Tabiiyki insonning jismoniy rivojlanishi, antropometrik ko’rsatkichlari masalasida ko’plab ilmiy ishlar qilingan. Lekin bularning aksariyati professional sport yoki shou biznes olami uchun qilingan. Maktab yoshidagi o’quvchilar ustida bunday tajribalar kam qilingan. Buni asosiy sabablaridan biri maktab o’quvchilari sonining ko’pligi, ma’lumotlarni yig’ishdagi muammolarni sabab qilib ko’rsatishimiz mumkin. Jismoniy ko’rsatkichlar vaqtida nazorat qilib borilsa, nosog’lom bolalar yetishib chiqish ehtimoli kamayadi. Shu boisdan