“ЕР ҲИСОБИНИ МАЪМУРИЙ-ҲУДУДИЙ БИРЛИКЛАР БЎЙИЧА ЮРИТИШНИ РАҚАМЛАШТИРИШНИНГ АФЗАЛЛИКЛАРИ” - Хожиев Кучкор Мамадиёрович; Абдуллаев Низомаддин Базарбаевич (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация. Мақолада аналитик таҳлил ва монографик тадқиқот усулларига суянган ҳолда ер ҳисобини юритишда унинг натижалари аниқлиги ва ҳаққонийлиги ўта муҳимлиги, шунингдек, туманнинг маъмурий чегарасидаги туманга бўйсунувчи шаҳар, шаҳарча ва қишлоқ (овул)лар бўйича ер ҳисобини юритишни ташкил этиш кўрсатиб ўтилган. Хусусан, тузилаётган ер балансининг сифатини ошириш, унинг ҳаққонийлиги ва шаффофлигини таъминлаш учун ер ҳисобини юритишни рақамлаштиришнинг афзалликлари юзасидан амалий таклифлар берилган.